„Зелени Балкани“: Красивата карталка Фремут се чувства по-добре след рехидратацията, храненето, и първата помощ

1
127
Карталката Фремут
Карталката Фремут. Снимка: "Зелени Балкани"

„За всички, които следят съдбата на нашата красива карталка Фремут, намерена безпомощна в Румъния… Теглото и е ниско, но има видима промяна от момента на улавянето и тя се чувства видимо по-добре след рехидратацията, храненето, и първата помощ“.

Това написаха от благотворителната организация „Зелени Балкани“ на своята официална Facebook страницата, където публикуваха и снимка на ранената птица. Оттам допълват, че изследванията са показали, че не става дума за отравяне. Установени са две рани на врата и на крилото, както вероятно това е причината птицата да не може да лети. 

„Днес колегите ни от Milvus Group ще транспортират лично птицата от Turgu Muresh до Стара Загора, където ще бъде настанен да по-нататъшна рехабилитация в Спасителен център – Зелени Балкани / Wildlife Rescue Centre – Green Balkans“.

От благотворителната организация заявяват, че няма да бъде лесно Фермут да бъде да задържана у нас, но вече имат идея как да се справят с този проблем, като скоро ще публикуват новини в тази насока. 

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments