Заведенията ще бойкотират мерките, няма да ги спазват

0
85
Затворени заведения
Затворени заведения. Снимка: Pixabay

От Българската асоциация на заведенията /БАЗ/ са готови да бойкотират обявените нови мерки, които ще влязат в сила на 7 септември, заяви председателят на заведенията Ричард Алибегов. Той обяви, че ще дадат срок от 3 дни на парламента и здравните власти да отменят тази заповед. Алибегов коментира пред „Bulgaria ON AIR“:

Ако този срок не бъде изпълнен, от вторник започваме протести в цялата страна и всички сме единни, че ще бойкотираме тази заповед. Няма да затваряме нощните заведения и няма да спазваме вечерния час. Беше внушено на всички, че когато се затваря бизнес, има мерки, които автоматично се активират. Това е лъжа. Мерки няма нито за бизнеса, нито за служителите.“

Според председателят на БАЗ България е единствената страна, която забранява на народа си да работи, отнемайки му конституционно право. Той е категоричен, че служебният кабинет използва бранша за натиск за актуализация на бюджета, а там нямало пари за толкова мащабен локдаун. По думите му тези пари няма как да стигнат до служителите и допълни:

Не са изготвени никакви мерки. Има стари мерки, които да бъдат направени нови.“

Алибегов посочи, че основният проблем пред туристическия бранш и в частност ресторантьорския е, че голяма част от служителите са принудени да си търсят по-сигурна работа в друг сектор. Затова той е на мнение, че не трябва да се налагат ограничения или задължителна ваксинация, преди това трябва да се изпълни от държавния сектор. Председателят на БАЗ призна, че секторът не е спазвал досегашните мерки, защото „няма как да работят на 50% капацитет при 100% разходи„. Той е категоричен:

Сочат ми с пръст Европа, но в Европа държавата си е свършила работа и едва тогава ти налагат тези мерки. Няма позволим да останем затворени заради едни и същи грешки от миналата година.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments