Затворен път към „Златни пясъци“ без активна ремонтна дейност

0
324
Кола срещу знака във Варна
Снимка: Скрийншот от bTV

Панорамният път за варненския курорт „Златни пясъци“ стоял разкопан, въпреки че по план трябвал да бъде завършен през април. Причините за това били силни свлачища, оказали се пречка за изграждането на канализацията там навреме, предадоха от „bTV“.

Проектът бил финансиран с европейски средства и целял изграждането на канализация за курортния комплекс „Чайка“. Ремонтните дейности започнали през октомври 2019 година като пътят бил разкопан и затворен. В началото на тази година дейностите са спрели и оттогава никой не работел там. Предвид започващия туристически сезон местните искали да знаят какво се случва. Когато видели, че ремонтните дейности били преустановени от известно време, те започнали да пренебрегват пътните забранителни знаци, за да си спестявали обикалянето.

От Община Варна обясниха, че големи скални късове са били открити малко след началото на ремонта. Силните свлачища в района, забелязани от строителите, станали пречка за изграждането на канализацията в указаните срокове. Заместник-кметът Христо Иванов добави, че след две седмици промяната щяла да влезе в сила и изпълнението на проекта можело да продължи. Дадена е нова дата за приключване на дейностите – октомври 2020 година. От общината успокоили, че европейските пари не са загубени и имат готовност да отворят пътя временно за лятото.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments