Защо жителите на ж.к. „Меден рудник“ още не са получили нови климатици по програмата на Община Бургас?

3
7434
Ж.к.
Ж.к. "Меден рудник". Снимка: Община Бургас

В какъв срок ще бъдат подменени отоплителните уреди на одобрените домакинства, които са подписали договори с Община Бургас?

Този въпрос задават общинските съветници Христина Хаджиатанасова и арх. Дилян Георгиев във връзка с изразеното пред тях недоволство от страна на граждани. Става дума за проекта за намаляване на замърсяването на въздуха с фини прахови частици в няколко бургаски комплекса и квартала. 

В писмото си съветниците уточняват, че ж.к.“Меден рудник“ са одобрени голяма част от гражданите, подали документи, които са подписани и договори с Община Бургас. Към настоящия момент, обаче, по твърдения на гражданите, отоплителните уреди все още не са подменени, въпреки уверението, че това ще бъде сторено до края на 2023 г.

Хаджиатанасова и Георгиев настояват да получат отговор за това дали изпълнителят, който е страна по договора с Община Бургас, е монтирал прогнозният брой климатици и ако не, каква е причината за това? Пита се още дали предстои обявяване на нова обществена поръчка за избор на изпълнител по посочената по-горе програма

Абониране
Известие от
guest

3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
гъбата
гъбата
1 месец по-рано

а този изпълнител как е бил избран?

Бенев
Бенев
1 месец по-рано

Аз познавам хора, които вече получиха

Теодора
Теодора
1 месец по-рано

Да дарят един климатик на фирмата обслужваща Морската градина. Базата позиционирана до Летния театър където съхраняват оборудването си и имат фургони, които обитават се отопляват на твърдо гориво, ползват дървен материал от подрязвани и отсечени дървета от самата Морска градина, част от тях не знам по какъв регламент биват отсичани. При последните проливни дъждове един великолепен кедър, точно до базата им просто полегна върху моравата, заради наводнената почва ,не върху алеята, само малка част от корените му се продадоха над земята. Би продължил да радва с красотата и величието си макар и повален, защо им трябваше да го отсичат това… Прочети още »