Защо жители на Лозенец входираха подписка в Община Царево срещу заведение?

Очаква се министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов да назначи проверката

1
1231
Заведение в Лозенец
Заведение в Лозенец. Снимка: Емил Пейчев, Facebook

Жители на Лозенец са входирали подписка в Община Царево срещу изграждането на заведение в Морската им градина. Очаква се министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов да назначи проверка. Това разкри местният общественик Емил Пейчев. Той припомня, че за изграждането на Морската градина на Лозенец е бил изтеглен кредит от близо 1 милион лева.

Строителството продължава и в момента. Според Пейчев вече е ясно, че ще се получи нещо хубаво – малък парк, разположен в непосредствена близост до морето, където хората от Лозенец и туристите ще почиват, ще отдъхват, ще се разхождат, а децата им ще играят. Зона за отдих и почивка.

„Сама по себе си идеята е добра, но… Но в нашата любима община винаги има някакво „но“. Оказва се, че някои е имал съвсем друга идея за Морската градина на Лозенец. Не зона за отдих и почивка, а място за бизнес. И то конкретно за един единствен бизнес. В момента около 30% от площта на този нов парк е буквално превзета от едно заведение. Очертава се там да има дневен и нощен бар и всичко това е заело, както вече ви казах, една голяма част от площта на парка.“, посочва Пейчев във Facebook.

Общественикът извежда формулата на това безобразие:

„Общината изтегля близо 1 млн. лева, за да изгради парк за обществено ползване. Общината отдава скрито покрито 30% от площта на този парк на един предприемач, за да разположи своя дневен и нощен бар на едно от най-хубавите места в Лозенец. Волно или неволно нещата са уредени така, че един бизнес, едно заведение получава огромно предимство пред останалите. Защото собственикът има голям късмет? Или защото е ползвал жокер „Обади се на приятел в Община Царево“.“

Първоначално е представено, че ще бъде отдадена някаква минимална площ, изтъква Пейчев и подчертава, че в действителност заведението е разположено върху тройно по-голяма квадратура от обявената. По думите му всичко това е замаскирано като „поставяем обект“, като същият е „стъпил“ върху огромен фундамент, разположен върху хумусния слой на почвата.

Той намира посочената „формула“ за неприемлива. За такава я определят и местните жители, които са изразили своето несъгласие с поредното безобразие, „за което общинската администрация и кметът са слепи и глухи“. Въпреки че подписката им е входирана, Пейчев предполага, че „най-вероятно е забутана в някакво тъмно чекмедже без никакви последствия, а мнението на хората е без значение, както винаги“.

Общественикът е запознал регионалния министър със случая. Предстои да му бъде предоставена цялата информация по казуса и да бъде назначена официална проверка.

„Така че няма да оставим някой скрито да „превземе“ Морската градина на Лозенец. А на вас харесва ли ви случващото се? Съгласни ли сте тази „бизнес“ формула?“, пита в заключение Пейчев.

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Elin
Elin
10 месеци по-рано

Въпросното „заведение“ прилича на траурна агенция-грозно, голямо и черно, с много бетон и желязо… дано се открият нарушенията, защото има.. .