Защо Уди Алън подаде иск срещу Amazon?

0
71
Amazon
Снимката е илюстративна

Американският режисьор и актьор Уди Алън подаде иск срещу Amazon за разваляне на договор, предадоха световните агенции. Той обвинява компанията, че е сложила край на съвместния им ангажимент въз основа на миналия обвинения за посегателство срещу него.

Искът е внесен в манхатънския федерален съд, предава Дарик. В него Уди Алън твърди, че Amazon се опитал да сложи край на договора между двете страни през юни и е отказал да му изплати 9 милиона долара за финансирането на филма му „Един дъждовен ден в Ню Йорк“. Той обвинява още компанията, че не е осигурил разпространението на филма въпреки ангажиментите по договора. Заради това режисьорът иска компенсация в размер на 68 млн. долара.

Актьорът твърди, че от Amazon са му обяснили, че са взели решението за договора заради повтарящи се обвинения срещу Алън, заради неговите противоречиви изявления и заради отказа на редица известни актьори и актриси да работят с него или да бъдат асоциирани по какъвто и да е начин с него.

Припомняме, че Уди Алън бе обвинен в сексуално посегателство през 1992 г. от осиновената си дъщеря Дилън Фароу, която по онова време е била на 7 години. Две години по-късно разследването е прекратено. Въпреки това Фароу, подкрепяна от своята осиновителка и бивша съпруга Алън – Миа Фароу, и от брат си Ронан Фароу, редовно подновява обвиненията. Докато от своя страна, актьорът ги отрича.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments