Защо се монтират разделителни колчета по част от улиците в Дупница?

0
1044
Колчета
Колчета. Снимка: Мария Георгиева, Facebook

По част от пътната мрежа в Дупница се монтират гъвкави разделителни колчета. Решението идва след серия произшествия и опасно шофиране в критични участъци. Подобни колчета бяха сложени на прохода „Хаинбоаз“ и Кресненското дефиле. Те успяха да намалят тежките злополуки.

Вече са поставени голяма част от колчетата и те се намират на отсечката от края на Дупница към парк „Рила“ и село Бистрица. Заместник-кметът на Дупница Крум Милев коментира пред „БНТ“:

„Колчетата са същите като в Кресненското дефиле. Разстоянието е 660 метра. Ще бъдат монтирани 200 колчета. Тези от тук надолу ще ги разредим през едно, защото трябва да има разстояние, ако се наложи да мине линейка или ако закъса някоя кола, да има къде да се разминават.“

Същевременно според началника на „Пътна полиция“ в Дупница Серги Симеонов разкри, че статистиката на нарушенията в градската мрежа е по отношение на скоростта – над 50 км/час и показва 11 установени нарушения за тази година, спрямо 5 за миналата година. По думите му това ще даде безопасност за гражданите и ще се избегнат рискови изпреварвания.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments