Защо НАП запорира сметки на „Левски“?

0
36
ФК Левски
Снимка: Официален сайт на ФК Левски

Приходната агенция е запорирала сметки на „Левски“ заради неплатен дълг в срок, показва документ, който е бил публикуван в социалните мрежи. Документът е от 17 октомври тази година. От него става ясно, че „Левски“ дължи на НАП 5 472 210.48 лева. Не е изключено цифрата да се увеличи заради лихви, вследствие на неспазване на договора, пише Topsport.bg.

Документ
Снимка: Oбединени за ЦСКA, Facebook

Припомняме, че „Сините“ бяха пред фалит, преди на власт да дойде Васил Божков и да започне да покрива задълженията им. Срещу 26-кратния шампион на страната ни имаше заведени 3 дела за обявяване в несъстоятелност, но те бяха прекратени, защото от „Герена“ се издължаваха.

Междувременно от ПФК „Левски“ разпространиха официална позиция по повод разпространения документ и твърдят, че запорирането е част от процедура, която по никакъв начин няма да навреди на клуба. Ето и официалната позиция без редакторска намеса:

Левскари,

Акцията “Нито ден без спекулация” продължава. Обикновено не им обръщаме внимание, защото идват от медии без значима аудитория и с ясен подател. Днешната пак е от такава ”медия”, обаче е сериозна, защото засяга финансовото състояние на “ПФК Левски” АД, а това е чувствителна тема за всички нас заради положението, в което бяхме преди по-малко от година. Сега по същество:

Сметките на “ПФК Левски” са запорирани от януари 2017 г. От този момент оперативната дейност на клуба заради големите задължения се осъществява през сметка на дъщерно дружество. Въпросният запор, който се разпространява в интернет, е на сметки, които “ПФК Левски” откри само преди седмица с една-единствена цел – да предостави на своите привърженици несъществуващата досега възможност да платят с кредитна карта при покупка на клубни артикули в онлайн магазина ни.

И сега най-важното: Още през февруари сме постигнали договореност с НАП за натрупаните задължения и тяхното разсрочване, като споразумението се обслужва редовно и в срок от “ПФК Левски”. Това е лесно проверимо. Запорирането на новооткритите сметки е част от процедура, която е задължителна по закон, но по никакъв начин няма да навреди на клуба. Дори напротив – на базата на това, че е коректен платец към държавата, “Левски” е съвсем близо до това запорът върху сметките му да бъде вдигнат и за първи път от три години да започне да оперира пълноценно. Останалото са спекулации, примесени с известна неграмотност, като евтин опит да се дестабилизира клубът. Естествено, неуспешен.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от