Защо кметът на село Мламолово се изправи пред съда?

0
181
Черешови дървета
Снимка: Wikimedia commons

Кметът на кюстендилското село Мламолово застава пред съда по обвинение, че като длъжностно лице е съставил официални документи с невярно съдържание. Казусът е по жалба на граждани, които установили, че кметът е направил пълномощно от тяхно име за отдаване на земите им, без те да подозират за това, пише „Нова телевизия“.

Преди две години Радка Христова поискала да продаде част от земите си, но останала изненадана като разбрала, че това е невъзможно. Тя научила, че през 2016 г. декарите черешови градини са дадени под аренда от нейно име. Издадено е и фалшиво пълномощно на човек с име Чавдар Николов, който да действа с имотите, вместо тях.

„Това са земеделски земи. Излиза, че съм подписала договор за 15 години. Не съм подписвала нищо. Подписано е в кметството“, заяви потърпевшата и допълни, че е подала жалба, тъй като смята, че подписът й е фалшифициран.

„Кметът нищо не ми е обяснил. В обяснението до прокуратурата е заявил, че съм му дала доброволно личните ми данни. Това не е така“, каза още Радка Христова.

Освен Радка има още потърпевши. Делото за отдадените земи е отложено за април. За момента не е ясно кога и дали хората от село Мламолово ще могат отново да се разпореждат с имотите си.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments