Защо един млад мъж плати сметката на баба и нейното внуче?

0
241
Снимка: Фейсбук, Тони Вълка
Снимка: Фейсбук, Тони Вълка

Млад мъж е платил сметката на баба и нейното внуче. Това се случило в един от хранителните магазини на Пловдив. Трогателната история е разказана в една от най-големите регионални групи на Фейсбук.

По думи на разказвача жената и детето напазарували хранителни продукти – кебапчета, домати, хляб, краставици, кисело мляко и натурален сок. Сметката им била 17 лева и трябвало да върнат част от нещата, за да могат да я платят. Махнали шоколада и краставиците, но пак парите не им стигали.

Тогава пловдивчанинът казал на продавачката, че той ще им ги купи. Твърди обаче, че въпросът не е в неговата постъпка, а в тази на околните. До него стояли добре облечени хора, които карали скъпи коли. Очаквал реакция от тях, но такава нямало.

По негови думи никога не би си поискал парите обратно, но призовава хората да не бъдат егоисти и да не стоят безучастни, когато видят човек в беда.

Публикацията е събрала хиляди реакции и стотици коментари и споделяния. Голяма част от потребителите изказват възхищението си, а други са на мнение, че няма нужда доброто да бъде публично.

„Аз съм касиерка в Слънчеви лъчи и при нас това е ежедневие, някой да доплати сметка или ние самите да доплатим, без да връщаме стока. Така, че, браво за постъпката, има все още Хора, има надежда!“, гласят думите на една от коментиралите.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от