Защо децата имат фалшив Фейсбук? Споделят Симона и Ивелина!

0
198
Илюстративна снимка: Пиксабей
Илюстративна снимка: Пиксабей

Фейсбук изтри над 2 млрд. фалшиви профили само за една година. Те са били притежание основно на деца между 16 и 18 години, предаде „24 часа“.

Остава въпроса защо тийнейджърите се нуждаят от измислена самоличност. Отговор на този въпрос се опитват да дадат Симона и Ивелина.

Момичетата са само на 12 години, когато създават първия си нереален профил. Той е на момиче, което е от Бургас и е на 18 години. Взимат снимки от други платформи и ги присвояват за свои. Избирали са най-вече фотоси на модели от Русия, които не са популярни в страната ни.

Всичко започва като начин на забавление, но две години по-късно вече имат 7 профила с крадена самоличност. И голяма част от публикациите са имали влияние върху други деца на тяхната възраст.

Една от тях споделя, че е имала над 5 хиляди приятели. Можело да бъдат и повече, но Фейсбук използвал ограничение за броя. Животът на красавица бил следван от над 20 хиляди души, а снимките са били с над 3 000 реакции.

Илюстративна снимка: Пиксабей
Илюстративна снимка: Пиксабей

Всеки ден е отделяла часове за развитието на измисления си живот и така се пристрастила. Веднъж дори получила предложение да стане рекламно лице, но това нямало как да се случи.

Споделя, че знае и за други деца, които правили същото. Нямали проблем да се разкриват едни на други. Имали и общи чатове, в които се запознавали с истинските си лица и самоличност. Някои дори ставали приятели в реалния живот.

Симона вече не влиза в онзи свят. Съжалява, че някога го е правила. Забавлявала се е на факта, че 20-годишни се връзват на акъла на хлапе. Вече е на 16 и лесно може да разпознае измамниците във Фейсбук.

От тази дейност лесно могат да се изкарат и пари. Припомняме случая на Александър Николов от 2017-та година. Той измами 40 души с това, че може да вземе евтини самолетни билети до различни страни. Оказа се, че истинското му лице е Спас Василев от Кочериново.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments