Защо деца спят във физкултурния салон на градина във Варна?

0
159
Детска градина
Снимка : Регистър на детските градини в България

Новият корпус на варненската детска градина „Калина Малина“ се оказа опасен за децата заради пукнатини по стените, паднала мазилка и мухъл. Заради това се налага десетки деца да бъдат разпределяни в съседни групи и дори да спят на походни легла във физкултурния салон.

„Моето дете в момента си е вкъщи, аз си го гледам. Помолиха ме да го задържа, тъй като трите групи, които са в това крило, трябва да се разпределят в останалите шест в градината. Съответно стават около 45 деца в група, ако ходят всички, което е невъзможно за провеждането на техните занятия, за спане и т.н.“, оплака се Антония Цекова, майка на едно от децата пред Нова телевизия.

Родителите не са съгласни децата им да бъдат в големи групи и да спят във физкултурни салони.

„Ситуацията е извънредна. При тези обстоятелства трябва да се вземат реални решения, които не могат изцяло да удовлетворяват родителите. Директорът, съобразно възможностите и правомощията си, е действал веднага с правомерни организационни действия, за да изведе децата от помещенията“, казва Славничка Ангелова, гл.експерт „Детски градини“ в Община Варна.

Това, което е направено като организация, е само временно решение, успокои Ангелова. Към момента обаче няма яснота докога ще продължи тази ситуация.

„Още от момента на влизане в експлоатация на обекта са констатирани редица проблеми. Водихме разговори със строителя в продължение на две години. В началото се появяваха ремонтни групи, които отстраняваха възникналите дефекти“, казва Звездин Стоилков – директор на общинското предприятие „Инвестиционна политика“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments