Заради задържания полицай-каналджия: БСП иска изслушване на Демерджиев

0
32
Иван Ченчев

„Дневният ни ред е важен, но след това, което се случи вчера, и което чета, че се случва днес – полицай от СДВР е заловен да превозва с бус 30 мигранти – каналджия. Малко по-рано е хванат друг бус с още 30 мигранти. Днес видях, че в Оряхово полицията търси човек, който е избягал от тях с въже от 6-ия етаж и още не са го установили. Случват се неща, които са крайно притеснителни.“

Това каза зам.-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Иван Ченчев, допълвайки, че започва да се притеснява дали българската полиция функционира, как функционира и си изпълнява задълженията. Това е причината от парламентарната трибуна социалистът да поиска да бъде извикан вътрешният министър Иван Демерджиев, на когото Ченчев отбеляза, че левицата иска оставката отдавна.

„Оказва се, че сме били прави. Да обясни как действа българската полиция, пази ли ни, не ни ли пази или превозва мигранти. За съжаление това, което се случва напоследък, е абсолютно пълна и тотална гротеска. То е възмутително.“, заяви Ченчев.

От трибуната той припомни и случая във видинското село, където циганчета пребиха до смърт човек.

„Те били криминално проявени, известни, наблюдавани, но наблюдаваните убиха човек.“, уточни той.

Зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски отбеляза от своя страна, че тези случаи са важни и заради това левицата иска вътрешният министър да бъде задължен да дойде с парламентарно решение.

„Българските народни представители да го задължат, а той вече, ако иска, да не се съобрази с парламента. Защото иначе ще остане една покана, която ще увисне във въздуха, ние ще продължим да си чакаме, а бежанците ще продължат да си пътуват по пътищата на България.“, заключи той.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments