Заради разминавания в отчетите: 2 агенции влизат на проверка в БЕХ

0
44
БЕХ
Снимка: Скрийншот от Google Maps

Финансовият министър Асен Василев съобщи, че Националната агенция за приходите /НАП/ и Агенция за държавна финансова инспекция /АДФИ/ влизат на проверка в Българския енергиен холдинг /БЕХ/. Той обяви новината след извънредно заседание на Министерския съвет, уточнявайки:

„Кабинетът прие мярка, с която да бъдат събирани не 50, а 100% от дивидента на държавните предприятия. Има една особеност, която трябва да се отбележи, тъй като представлява от една страна обществен интерес, от друга – притеснителна тенденция. Особеността е свързана с дивидента, който трябва да внесе Българският енергиен холдинг“, посочи Василев.

През февруари БЕХ е публикувал отчет, според който печалбата на дружеството възлиза на 1 млрд. и 588 млн. лева, коментира още Василев. По думите му 2 месеца по-късно от енергийния холдинг са разпространили нов отчел, в който е била обявена печалба от 640 млн. лева – тоест за тези 2 месеца счетоводителите на БЕХ, заедно с неговите одитори, са открили, че печалбата е била с почти 1 млрд. лв. по-малка. Той намира това за силно притеснително.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments