Заради повреда в контактна мрежа: Някои влакове се движат със закъснение

0
597
Влак
Влак. Снимка: Искра.бг, Архив

Движението на всички влакове, пътуващи по направлението София-Драгоман-София и през Искърското дефиле, е затруднено. Причината – повреда в контактната мрежа в Западната гърловина на Централна гара София от 04:35 часа тази сутрин, уточняват от пресцентъра на „Холдинг БДЖ“ ЕАД.

До 10:55 часа е било прекъснато движението на влаковете по това направление, заради което е била създадена организация от „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД за превоз с автобуси на пътниците от Централна гара София до гара София Север и гара Илиянци, откъдето да продължат пътуването си с влак, както и в обратното направление от гарите София Север и гара Илиянци до Централна гара София. Поради наложената извънредна промяна в организацията на движение, композициите пътуват със закъснение, а някои влакове се движат по отклонени маршрути.

Екипи на Национална компания „Железопътна инфраструктура” работят по отстраняването на повредата, като от 10:55 ч. движението на влаковете постепенно започна да се нормализира.

Клиентите на БДЖ могат да се информират за закъсненията на влаковете от служителите на билетните каси, електронните табла на Централна гара София и националния информационен телефон 02/931 11 11, както и да следят движението в реално време чрез функцията Радар на официалната страница на дружеството.

БДЖ се извинява на клиентите си за създаденото им неудобство.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments