Заради поискан подкуп: Двама варненски полицаи са задържани

0
1382
Полиция
Полиция. Снимка: Искра.бг, архив

Варненската окръжна прокуратура е привлякла към наказателна отговорност двама полицейски служители за поискан и приет от тях подкуп, посредством изнудване и злоупотреба със служебно положение. 46-годишният Д.А. и 51-годишният З.Н. са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор. Предстои в съда да бъдат внесени искания за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата полицаи.

Те са задържани при спецакция на дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР вчера. Разследването срещу тях е установило, че при изпълнение на своите задължения двамата са злоупотребили със служебното си положение и са поискали и приели подкуп в размер на 100 лева от водач, спрян за проверка. Мъжът е бил заблуден, че се движи с превишена скорост, за което може да бъде глобен със значителна сума. В хода на работата по случая станало ясно, че втори водач е изнуден по същата схема и от него е приет неследващ се дар в размер на 50 лева.

Работата по документиране и доказване на престъплението продължава и към момента под ръководството и надзора на Варненската окръжна прокуратура.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments