Заради отрова за животни на площадка в Кранево, жена споделя: Детето ми повърна, а кучето умря

0
61
Детската площадка в Кранево
Детската площадка в Кранево. Снимка: Скрийншот от видео на "bTV"

Най-малко 5 кучета са били умишлено отровени през изминалите 2 седмици в Кранево, съобщиха потърпевши за „bTV“. Един от последните случаи е от края на миналата седмица, като отровата е била сложена на площадка в детска градина.

Елина Луутман споделя, че е била на разходка с детето си, а на площадката е имало и други деца. Кучето им отишло да играе с тях. Тя e видяла, че яде нещо, но не e обърнала внимание какво е. Решила, че е храна, оставена за бездомните животни. След няколко часа домашният им любимец започнал да умира.

Стопанката разказва, че преди това кучето й не е било никъде другаде и е било под надзор. Според нея това е единствената възможност – то да е било отровено. По думите й контакт с него са имали поне две деца. Тя определя като „престъпление“ поставянето на отрова на детската площадка и допълва:

„Детето ми повърна, а кучето умря в ръцете ми.“

Жената е подала сигнал в полицията, когато е разбрала, че има и други отровени животни в Кранево. Тя твърди, че служителите на реда не й обръщат внимание и в неделя е подала втори сигнал.

Луутман смята, че отровата е била поставена от човек в центъра на селото. Същевременно кметът Атанаска Иванова заяви, че всеки ден получава оплаквания срещу бездомните кучета са и засега няма намерено решение. Тя споделя, че е имало ухапани хора и такива, които са били преследвани от бездомните животни.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments