Заради незаконни дърва за огрев в Септемврийски: Петима са в ареста

0
171
Дърва за огрев
Сеч. Снимка: Pixabay

Петима са били задържани заради незаконна сеч или транспортиране на незаконно добити дърва в Септемврийско, съобщиха от полицията.

Екипи на РУ-Септември са засекли трима мъже в коритото на река Марица, в землището на село Злокучене. Последвала проверка, при която униформените са установили, че това са трима жители на същото село на възраст между 25 и 39 години. С помощта на моторен трион те били отсекли и натоварили в каруци общо 3.5 кубически метра дърва за огрев.

Полицаи от участъка в Белово са проверили къщата на 37-годишен беловец. В сайванта служителите на реда са открили два кубика широколистна дървесина. Дървата не са били маркирани с контролна горска марка, а мъжът не е представил никакви документи за техния произход.

Най-динамичен се е оказал случаят с 30-годишен жител на септемврийското село Семчиново. Вчера следобед на улица в селото автопатрул при РУ-Септември е забелязал джип „Исузу“, като возилото било натоварено с дърва. Полицаите подали сигнал на водача да спре за проверка, но той не се подчинил. Вместо това натиснал педала на газта, след няколко преки обаче изоставил возилото и опитал да се укрие.

Служителите на реда бързо са установили, че това е мъж на 30 години от същото село. Той превозвал два кубически метра незаконно добити дърва за огрев. Освен това джипът бил без регистрационни табели и не е регистриран по надлежния ред. Автомобилът е иззет, а притежателят му – задържан в ареста.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments