Заради направление за ТЕЛК: Личен лекар обижда и заплашва съпругата на онкоболен пациент

0
1104
Д-р Иван Станчев
Д-р Иван Станчев. Снимка: Скрийншот от видео

Видеоклип разтърси социалните мрежи с арогантното държание на личен лекар към пациент. На него се вижда как общопрактикуващият медик се държи агресивно и обижда съпругата на онкоболен мъж. Д-р Иван Станчев от Варна крещи на жена, отишла да вземе направление за явяване на 34-годишния й съпруг пред ТЕЛК.

Семейство Иванови споделиха защо са станали обект на обиди и арогантно поведение от страна своя личен лекар д-р Иван Станчев. Ивалина Иванова каза пред Искра.бг:

„Този документ ни е необходим за преустановяване на ТЕЛК за моя съпруг. Трябваше ни направление, а д-р Станчев не само, че не го издаде, но и се държа грубо и арогантно с нас без видима причина.“

Потърпевшите посочиха, че са получили писмо от ТЕЛК на 12 септември. Потърсили са по телефона личния си лекар, за да го попитат кога ще може да се явят в кабинета за документа към ТЕЛК, тъй като срокът е до края на октомври. Но медикът не си е вдигал телефона.

„Съпругът ми отиде на място пред кабинета. Д-р Станчев е реагирал агресивно, изгонил го е и си е затворил вратата. Решихме да отидем отново, но двамата след една седмица. Покани ни в кабинета, около 40 минути писа нещо, въвежда данни и накрая каза, че не се получават нещата и след два дни да отидем отново. Отивам на 10 октомври за направлението и той започна с виковете, записани във видеоклипа, който направих. Не сме нагрубили доктора по никакъв начин, така че не знам с какво сме провокирали това поведение“, обясни Ивалина Иванова.

Семейството не разбира защо са предизвикали това агресивно поведение спрямо тях. С облекчение Иванови казаха:

„Вчера получихме разрешение от регионална здравна каса да сменим личния лекар и съответно, благодаря на д-р Крумова за бързата реакция, която въведе личните данни на съпруга ми като нов за нея пациент и да му издаде направление.“

Към момента на писането на статията потърсихме д-р Иван Станчев, но не можахме да се свържем с него.

Семейството ще заведе дело срещу агресивния лекар от Варна. Сезирани са както Медицински надзор, така и Български лекарски съюз /БЛС/ по случая.

От Искра.бг оставаме на разположение на всички засегнати страни да изкажат позициите си.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments