Заради куче: Заплашиха с отвертка семейство с две деца в плевенски парк

7
7856
Деца и куче
Деца и куче. Снимка: И.И.

Семейство с две малки деца и куче са били подложени на вербална агресия в Плевен. За този случай пред Искра.бг споделиха самите потърпевши. За тяхна безопасност няма да споменаваме имена им.

Случката се е разиграла вчера, когато семейството са решили да се поразходят в парк “Кайлъка“ в града. По думите им те са били с двете си малки момиченца – на 3 и 8 години, бабата и тяхното куче – 7-месечна немска овчарка. Родителите казаха пред Искра.бг:

„Паркирахме автомобила си на паркинга, който е до езерото с лодките, и тръгнахме в посока парка. Наближихме заведението „Рататуй“ и при преминаване покрай него, оттам се спусна друго куче към съпруга и децата ми. Мъжът ми от своя страна дръпна едното дете и кучето ни, като викна към спускащото се, при което кучето отново се прибра на територията на ресторанта.“

„Веднага след това излезе момче – Людмил Калоянов, който се затича към мъжа ми, детето и кучето ни. Той крещеше: „Защо ми гониш кучето?“. Мъжът ми му отвърна стъписан и засмян: „Как защо го гоня, защото се спуска към нас!“ Аз, като майка, попитах: „Добре! Щом, като е твое, по закон трябва да има повод?“ Той отвърна: „А то не е мое, то е улично!“, уточни жалбоподателката.

Незаконен кучкарник
Документ. Снимка: И.И.

Потърпевшите споделят, че до самото заведение има и оградена част, която не е обезопасена и наподобява кучкарник. Те ни предоставиха снимков и видео материал. По думите им в това заграждение живее огромно куче. Те ще подадат жалба към кмета на Община Плевен и РИОСВ, затова дали е законно да е оградено това пространство.

Разказът им не свършва дотук. Те твърдят, че разговаряйки с въпросния Людмил от заведението са излезли още двама души – собствениците на ресторанта – Андриян Маринов и Веселка Фичева. Мъжът е държал в ръката си дълга отвертка, при което е започнал да отправя обиди и заплахи към бащата в присъствието на децата му. Хората твърдят, че той е казал:

„Защо сте дошли с това куче тука! Искаш ли да ти забия тая отвертка в главата, бе нещастник!“

При случващото се по-голямото дете е изпаднало в емоционален стрес и е започнало да плаче, при което и 3-годишното също се е разстроило и е започнало също да реве. По време на грозните сцени са били свидетели десетки граждани, без да се намесят. Само един от тях защитава семейството, за което те са му много благодарни, че се е застъпил за тях в такъв момент.

Потърпевшите са успели да подадат сигнал и до тел. 112. До минути на място е пристигнал полицейски екип, който е разпитал двете страни със сложен видеорегистратор, който е записал всичко. По думите им Адриян Маринов е продължил със заплахите и арогантното си поведение и пред полицейските служители. Собственикът на заведението даже е забил отвертката в един дънер до подалите сигнал.

Хората се запитаха: „Защо този агресивен мъж не беше задържан веднага при тези действия пред малки деца?“

„Аз като майка на две деца искам да попитам: Как точно държавата ни ще бъде опазена от такива индивиди, който се чувстват безнаказано и в присъствие на полицаи си позволяват да обиждат едно българско семейство с деца – моето семейство?“, подчерта жената.

Можете да чуете интервюто с потърпевшите в звуковия файл:

След случката семейството е било извикано в ОДМВР-Плевен, при което пак е било разпитано и им е било казано, че има докладна за случилото се и ще уведомят Прокуратурата. От редакцията на медията се свързахме с плевенската полиция, които ни потвърдиха, че при тях има постъпила информация за този случай. Оттам уточниха, че автопатрул е посетил мястото и по случая предстои проверка. Потърпевшите ни казаха, че днес са подали жалба до Прокуратурата.

Документ
Документ. Снимка: И.И.

По този повод потърсихме и собствениците на въпросното заведение – Андриян Маринов и Веселка Фичева, за коментар по случая. Веселка Фичева ни каза:

„Заплахите са от тяхна страна. От записите на камерите ни се вижда всичко – как мъж с куче го насъсква срещу едно малко бездомно кученце, което храним. Вчера докато бях в заведението видях, че някакъв господин с немска овчарка с повод, две малки деца, с възрастна и по-млада жена, насъсква своето куче срещу бездомното. Тогава един от сервитьорите излезе и го попита: „Какво правиш? Това куче нито хапе, нито нищо.“, след което тръгна спорът. Не съм била до тях, за да знам кой какво е казал. Клиенти, които са били там, казаха, че обидите са били към съпруга ми.“

„Въпросният господин извика полицая. Той се обръщаше към униформените с малки имена, според мен ги познаваше. Не спря да обижда съпруга ми пред тях. Полицаите искаха да потушат всичко, но господинът явно не го интересуваше. Съпругата му, двете малки дечица, възрастната жена и кучето си тръгнаха. За мен това беше пълна провокация, защото след като изпрати жената и децата, той дойде с друг човек, който пък познаваше съпругът ми, за да се саморазправят физически с нас. За мен този човек е агресивен и се страхуваме да не пострадаме физически“, посочи собственичката на заведението. Тя твърди:

„Към 23:30 часа същият мъж ни звъня от чужд номер, за да ни заплашва. Това се случи след случката и след като полицаите написаха протокол. По телефона той отправи заплахи към съпруга ми. Чух разговора, защото беше на високоговорител. Думите му бяха: „До няколко дни ще разбереш кой съм, ще видиш какво ще ти се случи, ще кача тебе и семейството ти, ще взривя всичко“. Днес отидохме да подадем жалба до Прокуратурата. Двамата полицаи също са свидетели на това, което се случи. Голяма част от клиентите ни казаха, че ще свидетелстват за случая.“

От заведението казаха пред медията ни, че разполагат със снимков и видео материал, който ще бъде предоставен на компетентните органи.

От Искра.бг очакваме Прокуратурата да предприеме необходимите действия за разрешаване на казуса.

Очакваме и вашите сигнали на iskra@iskra.bg

Абониране
Известие от
guest

7 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
....
....
9 месеци по-рано

Стига с тея жълти медийни лъжи, бях там видях и чух как господина с немската овчарка нахъсваше неговото, куче да здави безобидно то кученце на заведението. Това въпросното семейство с немската овчарка, лъже няма отправени заплахи срещу тях точно обратното те отправиха към хората от заведението с цитирам:сега ще видиш кво ще стане…….

Петър Генов
Петър Генов
9 месеци по-рано
Reply to  ....

Немската овчарка е бебе на 7 месеца. Никой не е насъсквал – напротив дръпнах кучето и детето си! От там излезе младеж да ме попита защо викам по кучето му! Аз обясних ситуацията и на въпрос защо не е вързано – рязко стана улично. После излезе господина с отвертката и започна да крещи по нас след което ме заплаши – върнете си камерите!!! Това че спекулирате не оправдава действията ви. Не ме е страх да застана срещу вас, но вие сте хора вредни за обществото! Има инстанции в България и все още вярваме на тях! А поведението ви е не… Прочети още »

чичо скруч
чичо скруч
9 месеци по-рано

ако институциите работеха, ти трябваше да си в затвора, миндил мъжки, за измами и много други неща.

Петрова
Петрова
9 месеци по-рано

Защо се пускат видеа с джапанки? Хайде стига с глупостите. Кучето Бубка е една пета размера на Овчарката и е много спокойно. Народа не е толкова прост, че да вярва на такива нескопосани лъжи.

Петър Генов
Петър Генов
9 месеци по-рано
Reply to  Петрова

Вържете си „Бубка“ да не се спуска на хората, след като знаете че го прави!

Галя Георгиева
Галя Георгиева
9 месеци по-рано

Ние много често ходим в парка на разходка. За това заведение не чуваме нищо хубаво. Това е вярно че от там се спускат кучета. Собственика ако е същия сме го виждали многократно да прави скандали. Има вързани кучета в нещо като частно заграждение. Един път попитах една жена техни ли са тя започна да ми се кара.

Ааабббввв
Ааабббввв
9 месеци по-рано

Заведението е хубаво, но персонала и обслужването е много зле.