Заради коронавируса: Караянчева спира депутатските командировки в чужбина, няма да има външни лица в НС

0
183
Политикът. Снимка: Фейсбук, Цвета Караянчева
Политикът. Снимка: Фейсбук, Цвета Караянчева

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разпореди да бъдат приложени серия от мерки срещу разпространението на респираторни заболявания, включително и на коронавирус. Те влизат в сила от утре и ще важат на територията и на двете сгради на парламента.

Вече няма да се допускат лица с еднократни пропуски, с изключение на медиите. Освен това се преустановяват и депутатските командировки в чужбина. Отменят се и всякакви събирания на народни представители, групови посещения на парламента, семинари, кръгли маси, дискусии, изложби и други, предаде „Darik News“.

Пленарните заседание и тези на постоянните комисии ще се осъществяват и протичат както и до момента и те са уредени в Правилника за дейността на Народното събрание. По възможност ще се ограничава присъствието на външни лица, но без това да засяга нормалното им протичане.

По време на заседанията на парламентарните комисии ще могат да се допускат посетители след съответната заявка.

За служителите на Народното събрание, които се налага да се срещат с външни лица, ще бъдат осигурени предпазни средства. Освен това сградите на парламента ще се дезинфекцират. Ще бъдат осигурени и дезинфектанти за самите служители.

Народното събрание е първата държавна институция, която предприема подобни мерки с оглед разпространението на остри респираторни заболявания и коронавирус у нас. Дали и други ще последват неговия пример, предстои да разберем.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments