Заради измама с каравана: Съдът в Стара Загора осъди непълнолетен и 46-годишния му помагач

0
230
Темида
Темида. Снимка: Прокуратура
Старозагорският районен съд е одобрил споразумение за прекратяване на наказателно производство спрямо 15-годишния Н. А. и 46-годишния В. Н. от Ветово. Споразумението е постигнато между обвиняемите, защитниците им и прокуратурата, след което е било внесено в съда.
 
Непълнолетният Н. А. e неосъждан досега. Той ще търпи наказание „пробация“ с първите две пробационни мерки, а именно – „задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от 1 година и 6 месеца с периодичност 2 пъти седмично, както и „задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от 1 година и 6 месеца.
 
Наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“, което да изтърпи при първоначален „общ“ режим, получи криминално проявеният В. Н. От наказанието му следва да се приспадне времето, през което е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража“.
 
Пред съда двамата обвиняеми признаха вината си за това, че на 3 март в Стара Загора, като извършител – непълнолетният Н.А. и помагач – В.Н., с  цел да набавят за себе си имотна облага, са заблудили пострадалото лице относно обстоятелство, че ще му продадат каравана. Така са му причинили имотна вреда. 
 
Н.А. е използвал профил в социалните мрежи, в който се представял за жена и е предлагал за продажба различни стоки, включително и каравана срещу 2500 лв. В обявата имало и посочен телефон.  
 
Пострадалият мъж се е свързал с Н.А. по телефона и му е било обяснено, че трябва да преведе капаро в размер на 700 лева. Той е превел сумата, която е била изтеглена от В.Н.
 
Двамата обвиняеми са установени като съпричасни към извършени поредица от измами по същата схема в цялата страна.
 
Одобреното от съда споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.
Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments