Заради безстопанствени коне: 2 катастрофи в Кюстендилско

0
334
Кон
Снимка: Архив, Pixabay

Две пътни произшествия са възникнали в края на миналата седмица, причинени от безстопанствени животни, излезли на пътя в Кюстендилско.

Сигнал за първия случай е подаден в ОДМВР-Кюстендил в 02:50 часа на 16 септември. Той е бил за злополука между кон и камион на пътя между Ябълково и областния град. Пристигналата на място дежурна полицейска група е установила на пътното платно убитото животно и нанесените щети на камиона, управляван от 57-годишен гражданин на Северна Македония.

В обслужването на произшествието са участвали и служители на БАБХ, които не са открили чип или ушна марка на животното, собственикът не е установен. По случая е било образувано досъдебно производство.

Втората злополука е между внезапно изскочили на пътното платно коне и автомобил „Хюндай“, управляван от 63-годишен дупничанин. Нанесени са щети по колата, едно от животните е било намерено мъртво, намерен е собственикът на животните – законен представител на фирма за селскостопански животни. Образувано е досъдебно производство по случая в РУ-Бобов дол. За случаите е уведомена прокуратурата.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments