Започва „Ruse Summer Free Tour“ – безплатни пешеходни обиколки с екскурзовод в Русе

1
121
Пешеходен тур в Русе
Пешеходен тур. Снимка: Община Русе

На 4 май стартират безплатните пешеходни обиколки в Русе „Ruse Summer Free Tour“. Те са насочени както към българските и чуждестранни гости, така и към жителите на града, а техният маршрут включва най-емблематичните сгради и места в централните части на Русе.

И тази година обиколките ще се провеждат всяка събота от май до септември включително. Те ще започват от 18:00 часа пред Паметника на свободата, където професионалисти и ентусиасти от туристическия бранш в региона ще разказват историята и градските легенди, свързани със знакови за Русе места.

Зад доброволческата инициатива „Ruse Summer Free Tour“ стои неправителствената организация Сдружение „КултурТур Русе“. В нея участват група русенци, които по собствените си думи “отделят време и влагат усилия в тура, защото обичат Русе”. Съмишлениците вярват, че инициативата изразява типичния за града свободен дух, към който се надяват и русенци да се стремят.

„Става въпрос за реализирането на събитие, което носи нещо различно от непосредствена печалба или материална придобивка. Идеята е да се подпомогне Русе  да развие своя потенциал на туристическа дестинация и индиректно да се подобри икономическото състояние на жителите му“, казва от името на екипа организаторката на обиколките Десислава Михайлова.

Припомняме, че през 2018 „Ruse Summer Free Tour“ получи награда за най-оригинално събитие, свързано с туризма на община Русе.

За повече информация:

  • Ruse Summer Free Tour в TripAdvisor;
  • Ruse Summer Free Tour в Интернет;
  • Ruse Summer Free Tour във Facebook;
  • Ruse Summer Free Tour в Instagram;
  • Ruse Summer Free Tour в X.
Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments