Започва делото срещу Васил Божков

1
70
Васил Божков
Васил Божков. Снимка: Фейсбук страница

В Софийски градски съд започва заседанието по първото дело срещу предприемача Васил Божков. Той е подсъдим за ръководене на организирана престъпна група за изнудване, данъчни престъпления и корупция, предава „БТА“.

Васил Божков заедно с други длъжностни лица от Държавна комисия по хазарта /ДКХ/ са обвинени, че са допуснали дължимите такси по Закона за хазарта да не се събират в пълен размер и с това са нанесли щети на държавния бюджет на стойност 559 739 164,70 лева.

Десет лица са предадени на съда. За организатор и ръководител на групата се посочва Васил Божков. Останалите девет са участници в нея, част от тях в качеството на длъжностни лица от ДКХ. Сред тях са двама бивши председатели на ДХК и съпругата на Божков.

Наказателното производство е образувано през 2019 година. Над 250 свидетели  са разпитани до момент. Обвинителният акт е близо 3000 страници

На 28 май Апелативният съд отмени окончателно домашния арест на бизнесмена. Внесената парична гаранция е в размер на 130 000 лв. Миналото лято той доброволно се завърна в България, след като няколко години се криеше извън страната. При пристигането си беше задържан от властите.

Силна буря с градушка е преминала и през София

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Започва делото срещу Васил Божков […]