Започнаха тържествата по случай 145 г. от създаването на МВР! Ст. комисар Павлов към колегите си: Много са предизвикателствата пред МВР!

1
248
Старши комисар Емил Павлов
Старши комисар Емил Павлов. Снимка: Искра.бг

Официална церемония, на която бяха поднесени венци и цветя по повод професионалния празник на служителите на Министерството на вътрешните работи /МВР/ – 5 юли, беше проведена пред сградата на ОДМВР-Бургас. Утре се навършват 145 години от създаването на министерството.

Директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Емил Павлов, който беше домакин на събитието, каза пред събралото се множество:

„Много са предизвикателствата пред МВР – противодействие на престъпността, опазването на обществения ред, защитата на държавната граница, пътния травматизъм, защитата на населението, са само част от ежедневните ни задачи. Преди броени дни на територията на Област Бургас бе проведен световен мотосъбор – мероприятие, което е първо по рода си на територията на цяла България. Като забележете, че за близо седмица нямахме нито един сигнал за нарушаване на обществения ред.“

Сред гостите бяха зам.-кметът Манол Тодоров и зам.-областният управител на Бургас Владимир Крумов

Заместник-командирът на флотилия „Бойни и спомагателни кораби“ към Военноморските сили капитан I ранг Павлин Петков също присъства на празника, както и прокурорите Мария Маркова, Георги Чинев и Любомир Петров

Церемонията продължи с награждаване на служителите на вътрешното министерство, постигнали високи резултати.

В края на церемонията полицейските служители свалиха шапки и отдадоха почит към загиналите им колеги по време на изпълнение на служебния си дълг. След това бяха поднесени венци и цветя пред паметника, разположен в двора на ОДМВР-Бургас.

Припомняме, че на 5 юли през 1879 г. княз Александър Батенберг подписва Указ за създаване на Министерство на вътрешните дела и назначава Тодор Брумов за министър на вътрешните работи, министър на просвещението и за първи председател на Министерски съвет. От 1992 г. този ден се чества като професионален празник на служителите от МВР.

Предстоят сериозни промени в МВР?

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
всеки ден купон
всеки ден купон
14 дни по-рано

единственото място където има работен но не присъствен ден