Започна ремонт на пазара в комплекс „Лазур“ в Бургас

0
915
Започна основен ремонт на пазара в комплекс "Лазур" в Бургас
Снимка: Искра.бг

Започна основен ремонт на пазара в комплекс „Лазур“ в Бургас. Днес багери разрушиха старите павилиони, видя репортер на Искра.бг. На тяхно място ще бъдат изградени нови. Ще бъдат поставени и нови плочки. Специална комисия, която е била създадена от Общината, е установила, че старите са изхабени и трябва да бъдат подменени. Това съобщи пред Искра.бг инж. Живко Панайотов, управител на „Бургаски пазари“ ЕООД.

Ще бъде направен и нов джоб за преминаване на гражданите. Досега разстоянието за пешеходците е било само около 1 метър и трудно майка с детска количка е успявала да го прекоси. Проектът предвижда да бъдат оставени 2,5 метра, за да могат гражданите да преминават спокойно. Пред пазара ще има малко площадче. А старият трафопост, който се намира наблизо, ще бъде скрит.

„Ремонтът беше поискан от гражданите. Преди това бяха провеждани разговори със зам.-кмета по строителството г-жа Коралска и кмета на Бургас г-н Николов. Във връзка с това бяха отделени средства и предприети мерки за смяна на плочника на пазара и подмяна на тези стари сергии, които бяха там и които грозяха обстановката.“, подчерта инж. Панайотов.

Преди стартирането на ремонта са проведени поредица от разговори с гражданите.

„Когато кметът си изготвяше програмата в частта навлизане в кварталите на Бургас, стана дума, че е време този пазар да не бъде така грозен – с висящи, скъсани черги по покривите и неугледен, а да се промени визията му. Аз постъпих на работа в „Бургаски пазари“ през 2012 година и този пазар не е ремонтиран.“, добави управителят.

Жителите на комплекс „Лазур“ посрещат със смесени чувства новината за започналия ремонт на пазара. Искра.бг разговаря с някои от тях.

„Доволни сме, разбира се. Сега виждам, че започва ремонт.“

„Не съм доволен, защото няма нищо налице. Да има плакат или нещо друго, което да ми подсказва какво ще стане тук? Няма. Проект няма. Трябва да знаем какво ще стане и тогава хората да казват дали са доволни, или не са. Ще дадем оценката си, когато видим какво ще стане.“

„Трябва да има някаква промяна. Аз живея от 6 години тук. Беше неугледно.“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments