Започна ремонт на основния път за кварталите „Черно море“ и „Рудник“

0
219
Ремонтът
Ремонтът. Снимка: Община Бургас

Започна цялостен ремонт на основния път за кварталите „Черно море“ и „Рудник“. Община Бургас призовава шофьорите за търпение, тъй като той ще продължи няколко месеца и ще се работи на етапи. Това съобщиха от местната управа. 

Обновление предстои на шосето от жп прелеза, разположен близо до републикански път III-906, до ул. „Морава“ в кв. „Черно море“. Това е не само най-важният коридор за транспортен достъп до двата квартала, а и най-близка връзка на град Бургас със селата Драганово и Брястовец.

Ремонтът
Ремонтът. Снимка: Община Бургас

Пътят ще претърпи основен ремонт, защото е стар, по неговото протежение има пропадания на настилката, асфалтът е амортизиран на много места. Той е закърпван редовно през изминалите години, но осигурените средства за пълно обновление ще решат проблемите кардинално.

Ремонтът
Ремонтът. Снимка: Община Бургас

Проектът предвижда да бъде направена нова подложка. Ще бъде положено ново асфалтово покритие. Ще бъдат ремонтирани пътните съоръжения в участъка. В обхвата на населеното място ще бъдат ремонтирани тротоарите и спирките на градския транспорт.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments