Започна проектът „Младите за Силистра 2019“

0
156
Община Силистра
Община Силистра

Тази седмица за девета поредна година Община Силистра стартира процедура за финансиране на проекти на неформални младежки групи „Младите за Силистра 2019“. Предвидените средства са с общ размер 5 200 лева като максималната сума за едно проектно предложение е 800 лева, обявиха от общината.

Предложенията за проекти ще могат да се изпращат до 7 март.

И тази година ще бъдат подкрепени проектни предложения, в които планираните дейности са ориентирани към креативност и иновативен подход за стимулиране на предприемачеството и инициативността на младите хора, предоставяне на възможности за изява на таланти в сферата на изкуството и културата, разработване на механизми и създаване на възможности за пряко включване на младежите в процесите на вземане на решения, повишаване на компетенциите и уменията на младите, свързани с кариерното им развитие и трудова реализация.

Ще се подкрепят и проекти, целящи популяризирането на здравословния начин на живот и стимулирането на физическата активност на младите хора, както и популяризиране и развиване на доброволчеството сред тях. В конкурсната сесия могат да участват проекти, разработени от млади хора на възраст от 14 до 29 години, уточняват още от Община Силистра.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments