Започна подготовка за реконструкция на детска площадка в Разград

0
43
Площадка
Площадка. Снимка: Община Разград

Служители от общинските предприятия „Паркстрой“ и „Ремонтстрой“ стартираха подготовката за реконструкцията на детската площадка до кръстовището между улиците „Васил Левски“ и „Княз Борис“, зад билетната каса на „Лудогорец“, съобщиха от Община Разград.

На този етап се почистват наносите от асфалта, премахва се старото покритие, както и на амортизираните съоръжения за игра. Проектът за реконструкция предвижда и премахване на 5 потенциално опасни дървета в непосредствена близост до площадката, както и компенсаторно залесяване впоследствие.

След разчистване на терена ще започне обновяването на детската площадка, което се извършва като дарение от фирма. Тя финансира поставянето на 4 съоръжения за игра на деца от 3 до 12 години: комбинирано съоръжение, люлка тип „клатушка“, двойна люлка тип „махало“ и къщичка-беседка. В зоните на падане около съоръженията ще бъде поставена противоударна настилка. Площадката ще има висока 1 метър ограда, ще бъде с два подхода. Ще има и жив плет от 56 храста от вида лигуструм. Ще бъдат засадени и 4 дървета от вида шестил. Предвидено е и поставяне на пейка и кошче за боклук.

И съоръженията за игра, и растителността са предвидени съобразно изискванията на Наредба №1 за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. Планирано е и новозасадените дървета да бъдат разположени от югозапад, което да сe осигури засенчване на площадката от силното слънце.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments