Започна изграждането на нов мост над река Струма край Благоевград

0
67
Строителство
Строителство. Снимка: Министерство на регионалното развитие и благоустройството

Нов мост ще бъде построен над река Струма край благоевградското село Покровник, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/. Строителството на съоръжението започна след повече от една година забавяне на процедурите за издаване на строителни документи. То ще се намира на третокласния път III-1006 Благоевград-Покровник.

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Шушков провери на място началото на строителния процес и се срещна с кмета на селото Недко Ангелов и представители на фирмата-изпълнител на обекта.

Той припомни, че мостовото съоръжение при село Покровник бе компрометирано след обилни валежи през месец декември 2021 г. и оттогава е затворено за преминаване на автомобили и пешеходци. Това от своя страна породи напрежение и недоверие сред жителите на целия регион.

Според Николай Шушков проектът е бил забавен от предишното правителство с близо една година. Служебният кабинет е успял да подготви необходимите строителни книжа за малко повече от два месеца, така че изпълнението да започне. Той апелира строителите да работят в максимално бързи темпове и да приключат работата в срок.

Мостът ще осигури връзка на Покровник и прилежащите села с областния град Благоевград. Средствата за изграждането му са осигурени от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments