Запечатват редакцията на вестник „Труд“

0
108
Вестник
Вестник. Снимка: Pixabay

Скандал пред редакцията на вестник „Труд“, след като тази сутрин представители на Министерството на културата направиха опит да запечатат помещенията заради натрупани дългове. Сред причините това да се случва е задължения от страна на фирмата, наемател на редакцията.

От Министерството на културата твърдят, че става дума за 10 забавени наема и над 100 000 лева за консумативи, които не са били платени. От Министерството изтъкват, че сградата може да бъде дадена Института за недвижимо културно наследство.

Главният редактор на вестника Петьо Блъсков отрече обвиненията и изтъкна, че служителите му няма да се подчинят.

„130 000 лева са дължими, обаче министерството не си мръдна пръста да си ги потърси. Дължим ги, но не сте ги поискали. Парите в тази държава се движат с документи. Като получим документ, ще си платим.“, обяви Блъсков и добави, че това са политически репресии над вестника.

„Каквото искат да правят, не ме интересува! Не мърдам оттук! Това е! Това е гражданско неподчинение!! Утре „Труд“ ще излезе на първа страница с това съобщение. Няма да мръднем! Да дойде полицията и да ни изнесе. Да видят всичките тия, дето се борят за свободата на словото, как администрацията на България, начело с.., заедно с полицията, тероризира един вестник.“

Стигна се и до напрежение. Според заповед на областния управител обаче редакцията на вестника трябва да бъде освободена още днес.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments