Западна България е под вода, в Трън е обявено бедствено положение

0
1306
Проливни дъждове. Снимка: Пиксабей
Проливни дъждове. Снимка: Пиксабей

Проливните дъждове нанесоха много материални щети в Западна България. В Трън е обявено бедствено положение, след като река Ерма излезе от коритото си и наводни къщи и дворове. Към момента не се съобщава за пострадали хора.

Кметът на Трън Цветислава Цветкова уточни пред „бТВ“, че има залети дворни места и една къща. Дворът на местното училище също е под вода, но въпреки това учебният процес се осъществява нормално. Отводняват се мазета.

В района на Сливница и Костинброд има залети пътища, отнесени мостове, наводнени къщи и дворове.

Реката под железопътния мост между Нови Искър и Курило също преля. Не се изключва възможността за заливане на къщите в Мрамор и Требич. Язовирът край село Петърч прелива.

Един от кварталите в Калотина е откъснат, след като преля реката в селото. Има залети дворове и къщи. Започнало е отводняване на мазета и приземни етажи. Пожарникари и полицаи са успели да спасят възрастна и трудноподвижна жена от буйните води. Водоемът опасно е покачил нивото си.

Обстановката в София-област остава сложна. Проблеми има и край Годеч. Властите са получили повече от 200 сигнала за паднали дървета и камъни в района на Искърското дефиле.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments