Зам.-министър Бонева: България най-накрая започна да планира морското си пространство

0
27
Ангелина Бонева
Ангелина Бонева. Снимка: МРРБ

„България най-после се е присъедини към европейското семейство на планиращите морското си пространство държави.“

Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Ангелина Бонева, която днес бе на посещение в Бургас и участва в откриващия панел на форума „Бургас Блу Съмит“.

В събитието се дискутират възможности за обмен на знания и експертни решения по ключови въпроси на развитието на региона с акцент върху морските дадености и потенциал

Пред участниците зам.-министър Бонева представи програмите на МРРБ за периода 2021 – 2027 година, включително в Черноморския басейн.

„Стратегическият документ изпълнява изискванията на Директива 2014/89/ЕС на Европейския парламент и на Съвета от 23 юли 2014 г. за установяване на рамка за морско пространствено планиране и е ключов за планирането на балансираното развитие на цялата българска акватория“.

Зам.-министър Бонева допълни, че в момента МРРБ работи по актуализацията на плана, въпреки предизвикателствата на войната в Украйна.

Форум „Бургас Блу Съмит“ продължава и утре в експозиционен и конгресен център „Флора“, изграден чрез инициативата JESSICA по линия на управляваната от МРРБ Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments