Заловиха ганиец, обявен за общодържавно издирване, който представил карта на нигериец

0
307
Арест
Арест. Снимка: МВР

Полицаи от Несебър заловиха в Слънчев бряг ганиец, който им представил документ за самоличност на нигерийски гражданин. Мъжът е бил спрян за проверка вчера в района на сграда „Бисер“ около 15:20 часа. Той представил на служителите на реда регистрационна карта, издадена от Държавната агенция за бежанците при Министерски съвет на 22-годишен нигерийски гражданин.

Полицаите обаче установили, че снимката не отговаря на лицето, което е представило документа. Затова те са го задържали и отвели в Районното управление в Несебър. Срокът на документа, който е представил мъжът, бил продължен до 28.11.2020 г. – изписано ръкописно с химикал без печат на компетентната институция – Държавна агенция за бежанците при МС, който да легитимира корекцията.

При извършената допълнителна проверка е установено, че представената регистрационна карта е обявена за невалидна от 01.06.2020 г. поради изгубване или кражба.

В Районното управление със съдействието на служители от сектор „Миграция“ към Областната дирекция на МВР в Бургас е установено, че лицето е 30-годишен ганиец, който е обявен за общодържавно издирване и е с наложена мярка „експулсиране“, защото е с отказан статут на бежанец в България. Затова той е бил предаден на служители от сектор „Миграция“ за изпълнение на мярката.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments