Заков: Военна помощ за Украйна не беше доскутирана по време на Коалиционния съвет

0
17
Драгомир Заков
Драгомир Заков. Снимка: Facebook

Предоставянето на военна помощ за Украйна не е било дискутирано по време на провелия се Коалиционен съвет, както се очакваше предварително. Това съобщи след срещата министърът на отбраната Драгомир Заков, който участва в нея. Темите са били свързани с подписаното коалиционно споразумение. Минали са по целия му текст, както и конкретно в частта му за отбрана.

Заков беше категоричен, че ни трябва огромна инвестиция, за да бъде възстановена наборната служба във вида, в който е била преди години. И той призова да се види колко процента от Брутния вътрешен продукт са били харчени тогава. Затова не вижда как това може да се случи в момента, предаде „DarikNews“.

Що се отнася до Украйна и искането на „Демократична България“ за предоставянето на военнотехническа помощ това не е било обект на дискусии в детайли, защото нямало необходимост. Целта на Коалиционния съвет била съвсем различна.

Позицията на военния министър е, че мястото на подобен дебат бил в парламента и той би го приветствал. Заков щял да направи това, което трябва, когато получи мандат от народните представители.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments