Закопчаха със скоба в Бургас кола, която обслужва жена инвалид

0
1072
Синя зона
Синя зона. Снимка: Искра.бг

В Бургас закопчаха със скоба лека кола, която обслужва жена с 98% инвалидност. Това се е случило на булевард „Демокрация“ до Гъбката в Морската градина. Двете места за паркиране, предназначени за хора с трайни увреждания, са били заети и шофьорът е оставил автомобила на съседно място.

Колата е обозначена със стикер, който ясно показва, че обслужва инвалид. Въпреки това му е била поставена скоба. Глобата в Бургас е 25 лева, които водачът е бил принуден да плати.

Той се казва И. Димитров и е изпратил жалба до кмета Димитър Николов и до общинските съветници. В нея мъжът изрично посочва, че не иска парите да му бъдат възстановени, а да се промени наредбата в тази й част.

Димитров посочва, че и при други случаи – както в Бургас, така и в други градове, е паркирал на места, които не са за инвалиди, без да заплаща, и никога на колата не му е била поставяна скоба. И допълва:

„Такова чудо никъде в България не ми се беше случвало!“

Димитров пита какво да правят хората с трайни увреждания, когато местата, предназначени за тях, са заети. Трябва ли да изчакват докато се освободят. Трябва ли в такива случаи те да заплащат такса?

Потърпевшият напомня, че в повечето случаи инвалидите са с пенсии по-ниски от 200 лева, голяма част от които отиват за закупуването на лекарства. Димитров подчертава още:

„Тази жалба не е, за да бъде разгледан случая дали правилно съм бил глобен според закона и наредбата ви, а, за да ви изостря вниманието какво се случва в общината ви!“

Димитров се обръща към кмета и общинските съветници с думите, че на никого от тях не пожелава да се възползват от правата на хората с увреждания и подчертава, че наредбата трябва да бъде променена.

Дали местната управа ще обърне внимание на случая и дали нормативната уредба ще претърпи изменения, предстои да разберем.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments