Законни ли са банкоматите с високи комисионни по Черноморието?

0
526
Банкомат
Снимка: Архив

Десетки оплаквания са били получени от банкомати на американска компания, разположени на различни места по Черноморието, пише „БНТ“. Журналистическа проверка е установила 2 такива устройства в Несебър, но те са били неработещи. Според сигнали в социалната мрежа Facebook, при превалутиране този тип банкомат прибира 110 лева за теглене на 800 лева.

Случаят е именно от морския град. По него е била извършена проверка от БНБ. Тя е установила, че компанията, която стопанисва банкомата, е указала действащите комисионни и в действителност нямало нарушение.

Устройства на същата компания има и на две места в Бургас. От местната Община поясниха, че не могат да ги контролират, защото банкоматите са разположени в частни обекти и получават наем за това.

От БНБ уточняват и че няма нарушение при монтирането на машините. Според становището им изискванията са спазени. Всички институции, които наблюдават дейността на въпросните банкомати, твърдят, че тя е законна. Въпреки това нито една от тях не контролира как се изпълнява услугата.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments