Захари Карабашлиев: Посланик Митрофанова трябва да е „персона нон грата“

0
97
Елеонора Митрофанова
Елеонора Митрофанова. Снимка: Посольство России в Болгарии, Фейсбук

Посланик Елеонора Митрофанова трябва да е „персона нон грата“, заяви писателят Захари Карабашлиев. По думите му управляващите и президентът трябва да разберат, че голяма част от българското население не одобрява тази агресия.

Писателят напомни как преди дни в центъра на София са се събрали хора на концерт в подкрепа на украинските бежанци. Организаторите му – Карабашлиев и Васко Кръпката, посочиха, че събраната сума възлиза на 21000 лева. Публицистът коментира пред „bTV“:

Това е сигнал към самите нас, но най-вече и към управляващите. Това са сигнали към света, към Европа, към Украйна, но най-вече към нашите политици.“

Карабашлиев е категоричен, че войната в Украйна е нападение срещу цивилизацията. Според него бившите управници са допринесли да сме част от Европа и НАТО.

Концертът е бил организиран за три дни с лични средства на участниците. Парите от мероприятието ще се разпределят в организациите „Отворени врати за Украйна“ и „За доброто“.

Припомняме ви, че десетки музиканти свиреха на 27 март на площад „Батенберг“ с призив за мир и руската инвазия да спре незабавно. Събитието беше благотворително с мото – „С вас сме“. Сред участниците са известни български рок групи, както музиканти от Украйна. Концертът беше организиран в помощ на пострадалите от войната.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments