Задържаните в Лондон българи ползвали апартамент край военновъздушна база

0
36
Лондон
Лондон. Снимка: Искра.бг

Тримата българи, които бяха задържани във Великобритания по подозрения за шпипонаж в полза на Русия, използвали апартамент в близост до военновъздушна база. Това съобщи английското издание „Дейли Телеграф“, цитирано от „БНР“.

Жилището е разположено в Западен Лондон, а намиращата се в близост база Нортхолт, редовно се използвала за международни полети от страна министри, ръководители на НАТО и дори членове на кралското семейство

Според един от съседите в сградата, в която се намирала тайната квартира, Бисер Джамбазов твърдял, че работи за Интерпол. Той се опитал да инсталира голяма сателитна чиния отстрани на къщата, която била насочена в различна посока от всички останали.

Темата остава с основен акцент в английските медии и днес, като в нова статия „Дейли Мейл“ изтъква, че Бисер Джамбазов и Катрин Иванова са работили през нощта по време на ареста им. Според изданието през деня двамата посвещавали времето си на създадената от тях платформа за подпомагане на българите, които живеят зад граница.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments