Задържаният за грабежа в Дупница остава за постоянно в ареста

0
101
Съдебна палата в Кюстендил
Съдебна палата в Кюстендил, Снимка: Скрийншот от Google Maps

Крум Йорданов остава за постоянно в ареста. Това реши Кюстендилският окръжен съд днес. Мъжът, който е бивш полицай и син на общински съветник, е привлечен като обвиняем от Окръжната прокуратура в Кюстендил за грабеж на пари в големи размери, от банков офис в Дупница – престъпление по чл. 199, ал.1, вр. чл. 198, ал. 1 от НК.

С постановление на разследващия орган, Йорданов е привлечен като обвиняем за това, че около 14:05 часа на 17 юни, от офис на банка в Дупница е откраднал 16 002 лв., 6510 евро, 1945 паунда и 12 550 щатски долара, на обща стойност 53 745, 05 лева, собственост на банката, от владението на касиера на офиса, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и грабежът е в големи размери.

Съдът приема, че от събраните до момента доказателства, с висока степен на интензитет може да се направи обоснован извод, че вероятно обвиняемият е извършител на престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Касае се за тежко умишлено престъпление, с висока степен на обществена опасност, за което законът предвижда затвор от 5- 15 години.

В мотивите си Окръжният съд в Кюстендил, под председателството на съдия Евгения Стамова посочва още, че презумпцията, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши престъпление не е оборена, напротив има данни от показанията на свидетел и медицински документи, че обвиняемият има психично разстройство.

Определението подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд в 3-дневен срок.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments