Задържани са двама за отглеждане и притежаване на марихуана в Павел баня

0
296
Отглеждане на наркотици в Павел баня
Отглеждане на наркотици в Павел баня. Снимка: Прокуратура

Старозагорската районна прокуратура привлече като обвиняеми 33-годишния Д.К. и 35-годишния И.Й. за това, че между юни и 8 септември, в условията на продължавано престъпление, в гориста местност в землището на павелбанското село с. Габарево, в съучастие като съизвършители, са засадили и отглеждали 31 броя растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила. Това е престъпление, квалифицирано по чл. 354в ал.1 вр. чл.20 ал.2 вр. ал.1 вр. чл.26 ал.1 от НК.

Спрямо Д.К. е повдигнато обвинение и за това, че вчера в къща в Павел баня, без надлежно законово разрешително, е държал високорисково наркотично вещество – коноп /марихуана/, което е престъпление по чл. 354а ал. 3 т. 1 от НК

Вчера служители от сектор „БОП“ в Стара Загора, са задържали двамата мъже в момент, в който са полагали грижи по отглеждането на растения от рода на конопа в гориста местност в землището на с. Габарево. На място са били изкоренени и иззети по надлежния ред 31 стръка с канабис с височина от 160 до 200 сантиметра. Открити са били и шишета с течна тор, както и сечива за обработка.

Извършени са претърсвания и изземвания в жилища на мъжете в Павел баня. В къща, обитавана от Д.К., е била намерена оранжерия за отглеждане на марихуана, оборудвана с аспиратори, филтри, осветление и вентилация и саксии, пълни с почва, разсад и течна тор. Една от стаите е била обособена за отглеждане на такъв вид растения. В къща, обитавана от И.Й., са били открити семена за марихуана от различни сортове и други вещи.

Мъжете са били задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура–Стара Загора.

Действията по разследването продължават.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments