Задържан е агресивен и пиян пациент, ударил санитарка и медицинска сестра в МБАЛ „Рахила Ангелова“

0
112
МБАЛ „Рахила Ангелова“ АД - Перник
МБАЛ „Рахила Ангелова“ АД - Перник. Снимка: Facebook

Перничанин е задържан за причиняване на телесна повреда на медицински работници, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Конфликтът е възникнал около 08:30 часа вчера в Спешното приемно отделение при МБАЛ „Рахила Ангелова“ в Перник. Медицинска сестра и санитарка са станали жертви на агресивен и видимо употребил алкохол пациент.

Мъж бил докаран с линейка в спешното отделение по сигнал на граждани, които го забелязали в безпомощно състояние на улица в областния град. При опит да му бъдат извършени манипулации, той ударил в главата и дясното рамо санитарката и наранил скулата на медицинска сестра.

След подаден сигнал на телефон 112 служителите на реда са реагирали незабавно и на място са задържали 58-годишен перничанин. Мъжът бил във видимо нетрезво състояние и отказал кръвна проба за изследване концентрацията на алкохол в кръвта му. Наложена му е полицейска мярка за срок до 24 часа. Уведомена е Районната прокуратура в Перник и е започнато бързо производство по чл. 131, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments