Задържаха три български кораба на пристанище в Констанца

0
54
Рибарски кораби
Рибарски кораби. Снимка: Pixabay

Три български кораба са били задържани днес на пристанище в Констанца, Румъния.

На плавателните средства е имало общо десет български моряци, съобщиха от Министерството на външните работи /МВнР/ за „БТА“. По последни данни българите са в добро здравословно състояние.

Според информация на румънската Брегова охрана, цитирана от агенция „Аджерпрес“, гранични полицаи от румънската Брегова охрана са провели съвместна акция с представители на Националната агенция по рибарство и аквакултури на Румъния и България за предотвратяване и борба с бракониерството на риба.

В рамките на акцията на около 100 км срещу курорта Мамая, в изключителната икономическа зона на Румъния, са били идентифицирани три риболовни кораба, плаващи под български флаг, които са били прехванати от кораба MAI 0201 под координацията на службата SCOMAR на бреговата охрана. След извършените проверки е било установено, че трите екипажа са използвали неразрешени риболовни уреди и са извършвали риболов в периода на забрана. На борда на лодките е било открито голямо количество риба – калкан и акула.

Плавателните съдове, заедно с техните екипажи, риболовни уреди и уловена риба, са били ескортирани до военното пристанище в Констанца за по-нататъшно разследване под координацията на прокуратурата на Апелативния съд в румънския град.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments