Задържаха служител на ОДБХ – Пловдив с подкуп

0
228
Подкуп
Снимка: Pixabay

Служител на Областна дирекция по безопасност на храните – Пловдив е бил арестуван по време на вземане на подкуп от 1 000 лв. Сигналът е бил подаден от фермери от село до Първомай, които били подложени на рекет от страна на експерта.

Задържаният е отговарял за здравеопазването на животните в Община Пълрвомай. Той е констатирал административни нарушения по транспортирането и отглеждането на животни, както и с нередности в мандрата на двама фермери. Той предложил „да си затвори очите“ срещу 1000 лева и две торби кашкавал и сирене, тяхно производство. Това е станало в понеделник, а във вторник земеделците подали сигнал.

Срещата била осъществена в момент на получаване на подкупа. Така служителите на реда му щракнали белезниците.

„Всички знаем за извършвания държавен рекет, на който са подложени дребни фермери. На тези хора им е дошло до гуша. Ако повече стопани подават сигнали, това ще доведе до намаление на така наречената дребна корупция“, коментира окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов за „Дарик“.

От БАБХ съобщиха, че служителят е отстранен от работа. ОДМВР – Пловдив води разследване по случая. Днес се очаква Окръжна прокуратура – Пловдив да повдигне обвинения за подкуп. Законът предвижда наказание от 3 до 10 г. затвор и глоба от 1000 лева.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments