Задържаха шофьора, който помете 5 коли след гонка с полицията

0
95
Петър Георгиев
Снимка: Фейсбук

Задържан е шофьорът, който помете 5 коли след гонка с полицията в Пловдив. Той е на 19 години, казва се Петър Георгиев и това не му е първата криминална проява – преди 3 години е извършил кражба. Арестуваният водач на „BMW“-то е отказал съдействие на полицията. Предстои да се вземат проби за алкохол и наркотици.

Катастрофа в Пловдив
Снимка: Илиян Радков, Искра.бг

Издирва се още едно лице. В хода на снемане на обясненията другото 19-годишно момче, което по-рано бе задържано като пътник, твърди, че в автомобила са пътували 3- ма души. Не се били познавали, запознали се в бар, който посетили вечерта.

Катастрофа в Пловдив
Снимка: Илиян Радков, Искра.бг

„Увредени са общо 6 автомобила, които са с различна степен на повреди. На място е установен един от пътниците, а след оперативно-издирвателни действия се установява и водачът на колата, който е на 19 години. Той, освен всичко останало, не е изпълнил и задължението си като участник в пътнотранспортно произшествие, като е напуснал мястото на инцидента.

За неизпълнение на полицейско разпореждане законът предвижда глоба от 50 до 200 лева, както и лишаване от право да управлява МПС от 1 до 6 месеца. За напускане на местопроизшествието се предвижда от 50 до 200 лева глоба и от 1 до 6 месеца лишаване от право да управлява МПС извън допълнително установените данни, които впоследствие ще предоставим“, заяви инспектор Ботьо Гиргинов от „Пътна полиция“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments