Задържаха под стража жената, откраднала няколко кутии за дарения в София

0
159
Жената
Жената. Снимка: Facebook

По искане на Софийска районна прокуратура съдът е задържал под стража 38-годишна жена за кражби на 4 кутии за дарения, извършени в условията на продължавано престъпление. Тя е направила и пети опит за кражба, който поради независещи от нея обстоятелства е останал недовършен, уточняват от прокуратурата.

А.М. е обвинена за това, че на 5 май от магазин на столичния площад „Велчова завера“ е отнела кутия за дарения, в която е имало 80 лева. На следващия ден от същия магазин обвиняемата е откраднала още една кутия с 80 лева.

Около 03:00 часа на 14 май в търговски обект на столичния бул. „Христо Смирненски“ обвиняемата се е опитала да отнеме кутия за дарения с 42,41 лева, като опитът е останал недовършен, поради независещи от нея обстоятелства. След 40 минути от магазин на ул. „Крум Попов“ София, А.М. е откраднала кутия за дарения, в която имало 600 лв. Около 20:00 часа на същия ден обвиняемата е отнела от магазин на ул. „Персенк“ в София още една кутия за дарения, съдържаща пари в брой.

Деянията са извършени в условията на опасен рецидив, тъй като А.М. е осъждана за тежко умишлено престъпление на „лишаване от свобода“.

По случая се води досъдебно производство за престъпление по чл.196, ал.1, т.1 вр. чл.194, ал.1 вр. чл.29, ал.1, б. „а)“ вр. чл.26, ал.1 от НК. С постановление на наблюдаващ прокурор А.М. е била задържана за срок до 72 часа.

Състав на Софийски районен съд се съгласи с доводите на дежурен прокурор, че обвиняемата може да извърши друго престъпление и наложи на А.М. най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Мярката подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Опит за кражба на кутия за дарения в столичния ж.к. „Лозенец“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments