Задържаха мъж с брадва, крещял пред ОДМВР-Благоевград: Излез, отпред съм, да те заколя!

0
517
МВР - Благоевград
Снимка: МВР - Благоевград

31-годишен мъж с инициали Г.В. от Бобошево е бил задържан за 72 часа, след като е отправял закани с убийство, пред сградата на ОДМВР в Благоевград. Той е бил привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК.

От Благоевградската районна прокуратура уточняват, че в късния следобед вчера, в телефонен разговор, проведен чрез мобилно приложение „Месинджър“, обвиняемият се е заканил с убийство на Г.И. Казал му:

„Къде си бе боклук, да дойда да те нарежа!“, „Излез, отпред съм, да те заколя!“

Минути по-късно, пред сградата на благовградската полиция, на ул. „Владо Черноземски“, Г.В. продължил да заплашва Г.И.:

„Ела бе, боклук, да те убия!“, „Ще те нарежа на парчета!“

Произнасяйки тези думи, обвиняемият държал в ръката си брадва. Отправените от него закани биха могли да възбудят основателен страх от осъществяването им. По случая е било образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Благоевград.

Към настоящия момент е известно, че мотивите за извършване на престъплението са лични, а подбудите на обвиняемия са свързани с ревност по отношение на бивша интимна приятелка.

За извършеното от обвиняемия престъпно деяние законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 6 години. Очаква се прокуратурата да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Г.В.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments