Задържаха „ало“ измамник в Бургас

0
565
Телефонна измама
Телефонна измама. Снимка: Районна прокуратура; Архив

Задържан е 52-годишен криминално проявен софиянец, участвал в общо четири телефонни измами, извършени на територията на Бургаски регион. Разследващите установили, че той се е опитал да напусне страната през ГКПП „Дуранкулак“, след като в сряда е взел голяма парична сума и златни накити от „ало“ измама.

77-годишната пенсионерка била подведена по класическата за телефонната мафия схема – „оказване на съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници“. В случая мнимият полицай й наредил да събере наличните в дома си пари и злато и да ги остави до кошче за боклук в района на пицария „Ла веранда Зорница” в едноименния комплекс. Тя събрала в торбичка сумата от 26 000 лв. в левове и валута, както и 50 гр. златни накити и я оставила на указаното място. Впоследствие получила ново обаждане, за да изтегли банковите си спестявания. Бдителна служителка в банковия клон обаче заподозряла, че се касае за телефонна измама и алармирала полицията.

Своевременно служителите от група „Противодействие на имуществените престъпления и грабежи“ към отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР-Бургас започнали работа по случая, като констатирали, че съпричастен към извършеното престъпление е 52-годишен криминално проявен софиянец. След като същият взел парите и златните накити с такси се оттеглил в посока Слънчев бряг, а от там с автомобил „Мазда 323”, със софийска регистрация, направил опит да премине в Румъния. Благодарение на съвместните заградителни мероприятия, осъществени от служители от Главна дирекция „Национална полиция”, Областните дирекции във Варна и Добрич и ГКПП „Дуранкулак”, в района на граничния пункт престъпникът е задържан.

Същият бил съпричастен и към други три телефонни измами, извършени на територията на ОДМВР – Бургас, нанесените щети по които са възлизат на около 100 000 лева, предаде ОДМВР – Бургас. При измамите са взети и близо 150 грама златни накити.

Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на задържания продължава от служители на ОДМВР – Бургас.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments