Задържаха 70-годишна жена, убила мъжа си в Николаево

0
278
Пенсионерка
Пенсионерка. Снимка: Pixabay

70-годишна жена е убила мъжа си в Николаево, съобщиха от Прокуратурата.

Старозагорската окръжна прокуратура е привлякла като обвиняема 70-годишната А.М. за това, че на 27 ноември в землището на Николаево, умишлено е умъртвила 72-годишния си съпруг С.М.

Сигнал за починал мъж е получен в 18:25 часа в събота в Районното управление в Казанлък. От проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия от служителите на МВР е било установено, че около 06:00 часа в събота в дома на 70-годишната жена в Николаево е възникнал битов скандал, по време на който, тя е ударила съпруга си с брадва в главата, вследствие на което той е починал.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс, като надзора върху разследването се осъществява от Окръжна прокуратура-Стара Загора. По досъдебното производство се извършват действия по разследването.

Обвиняемата А.М. е задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от вчера. Предстои Окръжна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо нея.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments